Burn-out

Terug

Is de kans krijgen om jezelf en jouw talenten te herontdekken.

Een weg naar een bewuster en gelukkiger leven.

Zelf ben ik hersteld van een burn-out en heb ik de weg afgelegd naar een nieuwe start. Als ervaringsdeskundige kan ik samen met jou de weg bewandelen naar verandering. Om mijzelf te ondersteunen in mijn genezingsproces, heb ik meerdere cursussen en workshops gevolgd. Daarenboven leerde ik tijdens mijn opleiding als psychotherapeut hoe cliënten te begeleiden in dit proces.

Een burn-out ontstaat niet van de ene dag op de andere. Vaak is het een sluimerend proces dat al zeer lang bezig is. Een toenemende ontevredenheid die meestal op het werk begint en zich over steeds meer levensterreinen gaat spreiden. Mensen blijven vaak lang doorgaan, slepen zich voort en gaan gebukt onder gevoelens van uitputting. Ze blijven tot het uiterste doorgaan en dan is er de druppel... Op een gegeven moment zegt het lichaam STOP. De symptomen zijn divers en soms vaag, niet bij iedereen gelijk en toch zijn er een aantal kenmerken die van burn-out iets specifiek maken, namelijk dat het energiepeil en de stressregulatie verstoord zijn.

Een belangrijke stap in herstel is het herkennen en vervolgens ook erkennen van je burn-out. Huilen om niets, paniekaanvallen, depressieve gevoelens, boosheid, frustraties,... Je krijgt lichamelijk klachten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Je bent de controle kwijt. Aanvaarden en niet langer vechten om toch maar te kunnen blijven doorgaan. Verdere stappen zijn vooral ophouden met 'doen' en op een heel nieuwe manier 'luisteren' naar jezelf. Het is belangrijk om terug balans te vinden in je leven vanuit jouw behoeftes, zodat je jezelf niet meer voorbijloopt.

Omwille van de complexiteit van een burn-out verkennen we verschillende domeinen en gaan we te werk met verscheidene strategieën.

Door het beoefenen van hartcoherentie (zie specialisaties) verkrijg je een solider emotioneel platform dat helpt bij het genezingsproces van een burn-out. Het is een ademtechniek dat het rustgevoel en welbehagen bevordert, het stressgehalte vermindert, het geeft energie, het verbetert de concentratie en focus en men komt tot een betere beheersing van angsten. Indien je interesse hebt, kunnen we ook hiermee aan de slag.

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken? Dat kan online op deze website via het contactformulier.

Hilde Van Heuven

0640.818.523

Social media

Copyright © Hilde Van Heuven

Built with 💪 by upshift