Zelfvertrouwen

Terug

“Liefde voor jezelf is het uitgangspunt om een persoon te ontwikkelen die de moed voelt om de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen bestaan.”

-Viktor Frankl-

Wat kan je van de therapie verwachten?

We zijn allemaal uniek en elke therapie wordt dan ook op jouw wensen en doelen afgesteld. Enkele resultaten kunnen zijn:

  • Jouw persoonlijk doel concreet maken.
  • Je kan je gedachten observeren en managen.
  • Je kan genieten van jezelf en anderen.
  • Je leeft vanuit je talenten en je innerlijke kracht.
  • Je durft je mening uiten.
  • Je kan problemen aanpakken.

Zelfvertrouwen is het gevoel van eigenwaarde en het vertrouwen in je eigen kracht. Men heeft vertrouwen in zichzelf in dat wat hij of zij kan of wie hij/zij is. Het is de combinatie van onze zelfverzekerdheid en ons zelfrespect. Het vertrouwen dat je op eigen kracht taken aankunt en tegenvallers het hoofd kunt bieden. Zelfvertrouwen is het beeld dat we van onszelf hebben, de manieren waarop we onszelf en anderen begrijpen. Daarom is het tegelijkertijd ook ons vermogen om van onszelf te houden, onszelf te waarderen, voor onszelf te zorgen en onszelf te respecteren. Het ondersteunt het fundament van onze identiteit.

We hebben een tekort aan zelfvertrouwen als het idee dat we over onszelf hebben negatief is en minderwaardig. Dat heeft dan weer een invloed op hoe we in het leven staan en de keuzes die we maken. Mensen met weinig zelfvertrouwen worden vaak overmeesterd door gevoelens van afwijzing, ontevredenheid en minachting ten opzichte van zichzelf. Het mag duidelijk zijn dat het hier gaat over wat je over jezelf denkt en voelt en niet over hoe anderen over jou denken. Zonder een bepaalde mate van zelfvertrouwen kan je aan veel van je behoeftes niet voldoen. Jezelf beoordelen en afwijzen veroorzaakt veel pijn. Mensen met een lage zelfwaardering proberen zichzelf te beschermen tegen deze emotionele pijn. Het neerkijken op jezelf en het niet opkomen voor jezelf maakt dat je extra kwetsbaar bent voor kritiek van anderen en ga je steeds vaker sociaal contact vermijden.

Herken je jezelf in bovenstaande? We kunnen samen op onderzoek gaan welke negatieve waarden je aan jezelf geeft en hoe we die we die kunnen omzetten in positieve gedachten. Het doel is de kracht die in jou zit naar boven te halen. Het heft in handen nemen en je leven organiseren zoals jij het wilt.

Heb je extra vragen of wil je een afspraak maken, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Hilde Van Heuven

0640.818.523

Social media

Copyright © Hilde Van Heuven

Built with 💪 by upshift